NOTICIAS DE FALLA COLLADO

La actualidad de una falla con solera

Taula rodona. Falles; Honor i causa

FALLES: HONOR I CAUSA

Amb motiu de la celebració del 150 aniversari de la Falla Doctor Collado es van programar una sèrie de Xarrades i taules redones que foren punt de trobada per al debat, estudi i anàlisi de temes relacionats amb el món de les falles i que desgraciadament ens vam veure obligats a suspendre amb l’arribada de la pandèmia de la COVID 19.

Recobrada la normalitat en la vida diària, i en la festa de les falles en particular, amb motiu de la celebració del 50 aniversari de la comissió infantil s’ha volgut donar continuïtat a aquesta activitat i no es podia fer de millor manera que reunint al voltant d’una taula a persones que han centrat la investigació de la seua Tesi Doctoral en matèries relacionades amb les falles.

Jugant amb el terme llatí “Doctor Honoris causa”, baix el títol de “FALLES. HONOR I CAUSA” es van reunir al voltant d’una taula els Doctors Gil Manuel Hernández, Antoni Colomina, Jose Miguel Arce i Jesús Ovejero.

Amb ells comprovarem com les falles es poden gaudir, analitzar o estudiar des d’àmbits tan diversos com la sociologia, l’antropologia, el cartellisme i , com no, la tècnica i l’estètica de l’art faller, sent una prova evident de la magnitud i riquesa que pot arribar a generar una manifestació festiva tan singular com les falles.

Cada ponent va poder realitzar una exposició del contingut de la seua tesi , compartir anècdotes personals i explicar els seus motius per a fer una tesi doctoral que girara entorn de la festa fallera.

El Dr. Gil Manuel Hernández, la tesi del qual gira entorn de les falles en l’època del franquisme a Espanya, parlava que anteriorment a les falles se’ls veia com a »cultura popular degradada o de segona categoria» i, al costat dels seus companys de taula van coincidir en la dificultat que comportava realitzar la tesi doctoral sobre aquest tema.

Entre les seues conclusions reivindicava que »el poder sempre intentarà controlar les festes carnavalesques» i que »aquesta lluita de poders seguirà visca sempre que existisquen les festes».

El Dr. Antoni Colomina va parlar de la »transmissió del coneixement» que hi ha en festes d’aquest tipus i com aquestes festes »són importants per a la nostra identitat cultural» ja que »en la mesura que creem llaços amb la identitat estarem creant patrimoni».

El Dr. Jesús Ovejero va reivindicar que »hem de sentir-nos orgullosos de les nostres festes i del potencial humà i artístic que aquestes creen» i, d’altra banda el Dr. José Miguel Arce concloïa la xarrada dient que »No es pot dir que avui dia les falles són un art menor ni una simple artesania» i que »l’art faller es deu a la gent».

L’acte va ser moderat per una persona molt volguda en la nostra comissió, el Doctor Quique Collado Belda, autor de la tesi “Les Falles de València: la riquesa d’un fenomen de comunicació popular i participativa”, al qual cal reconèixer-li el mèrit que aquest acte passara de projecte a realitat, i que en parlar de la seua tesi doctoral va comentar com a idea destacable que »les falles tenen molts missatges i cal veure més enllà de la bellesa en elles» ja que »possiblement és la festa amb més multi missatges del món».

Finalment, en el capítol d’agraïments, cal esmenar al Col·legi Major Rector Peset que ens va obrir les seues portes perquè un acte en el qual els protagonistes eren Doctors “Honoris causa” es poguera realizar en un marc universitari incomparable del nostre entorn com és la Sala de la Muralla.

Premis de teatre faller 2023

jocs solidaris 2022
jocs solidaris 2022
jocs solidaris 2022
jocs solidaris 2022

PREMIS DE TEATRE FALLER 2023

DIVENDRES 17 FEBRER 2023

Ayer tuvo lugar la Gala de la Cultura de JCF en la que se entregaban los premios del Concurso de Teatro. Nuestra comisión debutaba en Primera Categoria y tenía 4 nominaciones:
– Mejor Actor de Reparto: Tono Fagoaga Ballester
– Mejor Actor Principal: Miguel Marco Mesas
– Mejor Dirección: Josevi Marco Ramirez
– Mejor obra
Finalmente Tono consiguió el Saragüell al Mejor Actor de Reparto y nuestra obra quedó en Quinta posición.
Queremos felicitar a todas las personas que participaron en nuestra obra porque lo más importante, que es hacer falla, lo lograron con creces. Además, estamos muy orgullosos de nuestra representación que consiguió llenar la Sala Flumen y que los asistentes disgtutaran de Teatro.

XLIX CONCURS DE TEATRE DE JUNTA CENTRAL FALLERA

CATEGORÍA PRIMERA
FALLA DOCTOR COLLADO
Dimarts, 7/12/2022
Ha sigut una nit especial. Primer perquè el Teatre Flumen va patir diverses apagades que van posar en perill el començament de la Representació i que van obligar a retardar l’inici d’esta. Però la il·lusió del Grup de Teatre de la Plaça del Doctor Collado per posar en escena el fruit d’un treball descomunal va poder més que els inconvenients. I es va fer la llum. Vam veure un gran espectacle amb una adaptació esplèndida d’un text de Jardiel, realitzada amb una direcció magistral de Jose Vicente Marco i eixe segell de Collado que converteix textos clàssics en grans espectacles. L’escenari es va omplir de música, d’actors entregats a la causa posant art a mans plenes, esforç, entusiasme i donant el millor de si mateixos i la sala es va omplir de riures, d’aplaudiments i de complicitat.
Més informació y entrevistas en lultimsaraguell.blogspot.com

 

Visita a la falla i dinar de Nadal

jocs solidaris 2022

Visita de nuestra comisión a ver nuestra falla deseando verla plantada en nuestra plaza,después la comision ha celebrado un año más su tradicional comida de Navidad donde hemos disfrutado de un día de Germanor faller.

jocs solidaris 2022

Dansà de Falleras Mayores Infantiles de València

VER:      https://fb.watch/hYiw4s9zMK/

jocs solidaris 2022
jocs solidaris 2022

La falla Plaza Doctor Collado celebra el 50 aniversario de su comisión infantil con una dansà de Falleras Mayores Infantiles de València

El domingo 27 de noviembre se celebró uno de los actos programados para conmemorar el 50 aniversario de la Comisión infantil de la Falla Plaza Doctor Collado: la Dansà de Falleras Mayores Infantiles de València.
El acto se celebró a las 12.30 horas tras la imposición de la insignia conmemorativa del 50 aniversario en los estandartes de las fallas del sector que tendrán lugar en uno de los edificios emblemáticos de la demarcación de la falla como es la Lonja de la Seda.
Para este acto tan especial se contó con la presencia de 5 Falleras Mayores Infantiles de Valencia; Maria Donderis (FMIV 2015), Sofía Soler (FMIV 2016), Sara Larrazábal (FMIV 2019), Carla García (FMIV 20/21) y Nerea López (FMIV 2022) que estuvieron acompañadas por el grupo de baile de la falla de la Plaza del Doctor Collado.

Además han participado falleros y falleras de nuestra comisión y amigos y amigas de nuestra comisión.

Agradecemos también a Valçaina su participación en la misma.

Proclamación de nuestros representantes para 2023

jocs solidaris 2022

En la tarde de ayer sábado en el casal Falla Pie De La Cruz Don Juan De Villarrasa pudimos disfrutar de la Proclamación de nuestros representantes Maria Inma y Ricardo con los que pasamos una velada entrañable y amenizada con la Charanga La Patalea de Tuéjar que nos dio una grata sorpresa.

 

VER:      https://fb.watch/hYiPOMxnJu/

Despedida de nuestros representantes 2022

jocs solidaris 2022
jocs solidaris 2022
jocs solidaris 2022
jocs solidaris 2022

Las despedidas llegan y ayer tarde llegó para nuestros representantes del ejercicio 21-22.Pero no es un adiós y sabeis que siempre sereis una parte importante de ésta que es nuestra comisión. Gracias por dejarnos ser partícipes de este gran sueño.

 

VER:      https://fb.watch/hYiPOMxnJu/

Elección de representantes 2023

En junta extraordinaria celebrada el viernes 23 de septiembre queda proclamada como Fallera Mayor de nuestra comisión Maria Belenguer Sevilla a la que le deseamos junto con Inma,Ricardo y David unas felices Fallas 22-23

En junta celebrada el pasado lunes 5 de Julio fueron elegidos para representar a nuestra comisión el próximo ejercicio 22-23 como Fallera Mayor Infantil la niña Inmaculada Blom-Dalh i Jiménez y le acompañara como Presidente Infantil Ricardo Fontes i Pérez . Les deseamos unas Felices Fallas.

Entrega de huchas a Cruz Roja

ENTREGA DE HUCHAS A CRUZ ROJA

El viernes 10 de diciembre tuvo lugar la entrega a Cruz Roja de lo recaudado, céntimo a céntimo, por el comercio de nuestro barrio.
Como siempre, este dinero va destinado a la “Infancia hospitalizada” porque si siempre es duro estar en un hospital, cuando se trata de un niñ@ todavía lo es más. Con este programa, conseguimos que por lo menos durante un rato olviden que están enferm@s y vuelvan a diafrutar de su infancia.
La recaudación este año ha sido de 481,59€. Por ello, muchas gracias a los comercios que un año más han volaborado con nosotros y, sobre todo, a aquellas personas que céntimo a céntimo hacen posible esta bonita actividad.

Homenaje representantes 2020/21

Homenaje a los representantes 2020/21

Este sábado, 6 de noviembre, hemos homenajeado a nuestros representantes 2020-2021, Diego, Carla e Isa pues estamos muy orgullosos de cómo han representado a nuestra comisión.
Fue un acto íntimo y emotivo en el que se repasó momentos vividos y en las que nos dedicaron unas hermosas palabras.